1. Termograf

TERMOGRAFIA – investigatie neinvaziva, nedaunatoare nici pentru pacient nici pentru medic, cu o acuratete comparabila cel putin cu celelalte metode de diagnostic imagistic, este complementara cu acestea, dar mult mai putin costisitoare.

 

Fiind o metoda functionala, ea face parte din familia EKG, EEG, EMG, exploreaza termogeneza celulara in conditii de sanatate sau de boala. Astfel cu ajutorul termografiei se pot detecta bolile inainte de a se manifesta, de a va da seama ca sunteti bolnav, tratamentul fiind mai usor si mai putin costisitor! Poate fi repetabila la infinit si confera posibilitatea unor investigatii comparative in special la verificarea rezultatelor unor tratamente (oncologice, antiinflamatorii, antireumatice, endocrine etc.). Prin dialog cu pacientul si coroborat cu un consult medical adecvat, acuratetea diagnosticului se apropie de nivelul maxim. Cu ajutorul termografiei se pot descoperi peste 160 de boli!

 

Spre deosebire de mamografie si alte modalitati de diagnoza, in timpul termografiei nu va iradiati, nu va preseaza sau comprima nimic, nu intra in contact cu dumneavoastra si nu necesita injectii intravenoase. De aceea este un procedeu foarte confortabil si care NU produce nici un risc pacientului, putandu-se efectua oricand, fara a avea efecte secundare.

 

Termografia se bazeaza pe detectarea cresterii circulatiei vaselor de sange si schimbarile metabolice asociate cu aparitia si cresterea tumorilor. Detectand variatiile in activitatea sanguina normala, imaginea infrarosie poate sa depisteze formatiuni pre-canceroase sau prezenta unei tumori in faza incipienta, care nu este atat de mare sa poata fi detectata prin examinare fizica, mamografie sau alte modalitati. Anumite tipuri de cancer nu pot fi detectate prin metodele normale de depistare (aprox. 20%) din mai multe motive, in timp ce termografia le poate depista.